May 23, 2022 5:10 am

Syrabehandling – en ansiktsbehandling på djupet

Syrabehandlingen kan varieras            https://lhsrichardson.weebly.com/            på grund av hur djupt behandlingen ska verka, vad vi behandlar för, beroende på hur guy neutraliserar efter behandlingen och hur lång tid i konvalescent efter guy gjort behandlingen guy räknar med att huden behöver för att återhämta sig. Det finns en mängd olika begrepp och sorter av syrabehandlingar bl.A. AHA, PHA, BHA, TCA, Retinol om vi ska nämna några. Man har olika begrepp på syror, buffrade syror eller fria syror. Innebörden av det beror på vilket sätt som man neutraliserar produkten på efter behandling. Vissa neutraliserar guy med en anpassad för märket vätska, medan andra till och med kan neutralisera sig själv eller med en typ rengöringskräm.

– Personligen tycker jag att det känns säkert för kund och terapeut att man neutraliserar och produkten visar att den då är färdig efter neutralisering på ett eller annat sätt, berättar Susanne Hasselgren på hudvårdssalongen Rosmarin Hudvård i Gävle.

Syrabehandlingar utförs på olika vis med olika styrka och med olika preparat för att anpassas för en specifik hud. Syran används för att peela, alltså en sorts exfoliering av huden och behandla en fet, storporig hud, en annan syrabehandling arbetar på pigmenteringar osv. Men syror som t.Ex. PHA (Poly Hydroxy acid) är också samtidigt en fantastisk fuktbindare för en torr hud. Många gånger kan en syrapeeling eller som vi också kallar det kemisk pensling vara mildare på en hudtyp som rosacea än en skrubbande peel.

Återhämtningstiden är lite olika för olika personer och hur djupt man arbetar med hudens olika lager. T ex efter en AHA peeling/pensling kan lätt rodnad uppstå och en viss fjällning. Efter en Retinol Peel (Avitamin) som är lite kraftigare uppstår en betydligt mer rodnad och efter någon dag fjällning som påföljd, denna fjällning pågår ca four dagar med Exuviance Retinol peel. Men efter en vecka när huden är återställd infinner sig ett fantastiskt “glow” på huden.

Oftast utförs behandlingar av detta slag som en serie av behandlingar, så kallad kurbehandlingar. Huden skall stärkas upp och för att få ett hållbart resultat krävs uppföljning. Precis som när man tränar en kroppsdel. Man har inte tränat färdigt efter bara en gång utan det krävs upprepning. Vid kurbehandlingar utförs inte samma behandling på samma sätt hela tiden utan guy börjar på en basnivå och avancerar upp styrka och t.Ex. Antal minuter på behandlingen. Desto starkare syra desto effektivare behandling kan guy tycka. Men en ovan hud skall alltid starta på en basnivå. Man har inte fått sina trouble beneath en natt och därför måste man behandla på sikt och inte gå på för starkt och citadel fram. Då kan man få en negativ effekt. Det är faktiskt det som många gånger gånger blir fel. Man provar olika preparat och det blir en cocktail för huden och som effekt får guy en stressad hud.

På salongen Rosmarin Hudvård utför vi behandlingar med syra penslingar men det är också viktigt att kunden följer upp med en egen hudvårdsrutin även hemma. Djupare behandlingar som skall och bör utföras av läkare t ex behandlingar med triklorättiksyra får en längre konvalescent i tid och huden blir betydligt känsligare en längre tid.

Syrabehandlingar som vi arbetar med på skönhetsalonger riktar sig främst mot mindre ärrbildningar, hud linjer, pigmenteringar, pordjup, torra eller feta hudtyper, tilltäppta porer and many others. Vi bör behandla för friskare sundare och välbalanserad hud. När guy börjat med syrabehandlingar och vill gå vidare och utveckla med ytterligare behandlingar så kan vi erbjuda bl a Skinneedling och Microdermabrasion eller oftast en kombination av kurer med dessa behandlingar och syror. Djupare effektiva behandlingar skall guy kanske tänka på att behandla beneath de tider på året när guy kan undvika sol.

Det har i snabb takt utvecklats med hudvårdsbehandlingar på marknaden och kunder är väldigt medvetna om vad som finns och det är en rolig utmaning för oss terapeuter när vi arbetar, utför och skräddarsyr behandlingar för olika hudtyper allt ifrån den första tonårsakne until hormonella hudproblem och när de första linjerna har blivit rynkor.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.